Antipăsări

Firma noastră calculează, proiectează și execută lucrări de protecție împotriva păsărilor, în vederea de a proteja bunurile și sănătatea locatarilor sau a clienților care folosesc imobilul. În mare parte, clienților noștri constă din aeroporturi, monumente istorice, școli, persoane fizice, etc.

Din 2006 executăm asemenea lucrări de calitate, suntem căutați pentru experiența și professionalismul pe care o avem.

În zilele noastre, administratorii de clădiri se confruntă cu problema păsărilor care au apărut într-un număr mare. Prezenţa acestora nu ar fi, însă, o problemă. Daunele şi pericolul de a îmbolnăvi deja sunt.

Prezenţa păsărilor este o senzaţie plăcută, dar depinde unde se află ele şi cât de numeroase sunt. Dumneavoastră v-aţi pus vreodată problema câte probleme poate să provoace o pasăre?

În cazul clădirilor, de exemplu, unde cuibăresc sau pur şi simplu staţionează, putem vorbi despre o distrugere vizibilă, semnificativă, din cauza materiilor fecale ale păsărilor, care au un conţinut ridicat de aciditate. Dizolvate de ploaie, fecalele se infiltrează şi intră în reacţie cu tencuiala clădirii, astfel ele producând o daună semnificativă. De aceea în timpul ploii şi după se aude un făşâit provocat de reacţia chimică dintre acid şi calcar. Iar costurile de restaurare se ridică la nivelul sutelor de mii de euro! Tocmai aici vine ajutorul dat de firma noastră. Metodele noastre prelungesc perioada între două renovări, economisind astfel timp, dar mai ales bani.

A doua problemăcare o produc păsările se referăla corpul uman. Păsările sunt purtătoare de numeroase boli, infecţii, paraziţi etc., care pot fi transmisibile la om. Cazurile în care păsările de colivie pot transmite zoonoze sunt destul de rare.

Totuşi, vom trece în revistă câteva dintre afecţiunile comune, atât omului, cât şi păsărilor de companie:

Micoze, eczeme

Din acest punt de vedere, micobacteriozele – grupul de ciuperci care cauzează tuberculoza – sunt cele care au un potenţial crescut în afectarea omului. Există peste 50 de specii de micobacterii care pot afecta atât animalele, cât şi oamenii. Dintre acestea, M. Tuberculosis este responsabilă de tuberculoza umană, iar M. avium şi M. genavense sunt cele două specii care cauzează boala în mod frecvent la păsări.

Boli parazitare

Majoritatea paraziţilor externi care afectează păsările de colivie sunt păduchii sau râia şi se pot transmite de la o pasăre infestată la om.

Giardia si Cryptosporidium sunt două parazitoze des întâlnite la păsările de colivie care pot cauza afecţiuni ale aparatului digestiv, de multe ori greu de tratat.

Boli de natură bacteriană

Salmoneloza, colibaciloza (E. Coli), campylobacterioza şi, mai rar, chlamydiaza (psitacoza) sunt cele mai comune organisme bacteriene sau similare bacteriilor care pot cauza boli şi la om.

Salmoneloza este cauzatăde o multitudine de specii ale genului. Deşi este des întâlnităla păsările de curte şi la struţi, afecteazăîn rare cazuri păsările de colivie.

Escherichia coli (E. coli) este o bacterie care poate cauza, prin simpla existenţăîn organsimul contaminat şi în special la om, o mare varietate de afecţiuni, de la diaree apoasăla cistităhemoragicăşi sindromul hemolitic uremic. Nu existăsuficiente dovezi ca E. coli s-ar transmite de la păsări la om.

Boli virale

Existătrei zoonoze specifice păsărilor – Virusul Encefalitei Cabaline Estic, Vestic şi Venezuelez (EEE, WEE si VEE) care afecteazăîn general păsări aflate în stare sălbatică.

Pentru a îndepărta aceste pericole, administratori sau proprietarii de clădiri pun adesea otravă în cuiburile de păsări, capcane, lipici sau pur şi simplu le împuşcă. Acestea sunt, într-adevăr, metode care ajută, însă cu un randament scăzut. În plus, sunt metode inumane.

 

Pentru a îndepărta aceste pericole, administratori sau proprietarii de clădiri pun adesea otravăîn cuiburile de păsări, capcane, lipici sau pur şi simplu le împuşcă. Acestea sunt, într-adevăr, metode care ajută, însăcu un randament scăzut. În plus, sunt metode inumane.

 

Existăşi alte căi, mai blânde, care nu ajutădecât un timp foarte scurt. Ca de exemplu metodele sonore, care nu funcţioneazăfoarte mult, din cauzăcăauzul păsărilor se acomodeazăcu undele sonore..

 

Tocmai la aceste probleme oferim un ajutor unic, cu un sistem care nu omoară, nu răneşte şi nu prinde în capcanăpăsările. În plus, are o eficienţămult mai ridicatădecât celelalte metode!

 

Firma noastră- S.C. INOVUM S.R.L. – este unica firmădin Romănia care are posibilitatea de a distribui acese produse care se fabric în Franţa.

 

Sistemele noastre ocrotesc eficient, fiind solide şi totodatănepericuloase pentru păsări. Ele pot fi folosite atât pentru castele, muzee, teatre, filarmonici sau biserici, precum şi pentru grădiniţe, şcoli ori spitale, în orice loc în care copiii, curioşi din fire, ar putea atinge cadavrul unei păsări care transmite milioane de microbi.

Program de lucru:
9:00 - 16:00 in zilele de lucru

Comenzi:
(+4) 0751 128 255

Addresa: 410491 Oradea, str. Nucetului nr.16. bloc C1 ap. 26

Share This